Korčula hoteli – katerega izbrati?

Korčula je eden od tistih otokov, ki jih je treba obiskati. Dolga pot do nje se namreč več kot splača, ne glede na to, katero varianto izberete. Do Korčule lahko namreč pridete s trajektom direktno iz Splita ali pa izberete pot iz polotoka Pelješac. Korčula je namreč eden od najbolj posebnih Jadranskih otokov, ki slovi po manj obljudenih plažah in kristalno čistem morju, ki očara prav vsakogar. Če v iskalnik vpišete iskalni termin Korčula hoteli, boste našli različne možnosti in ponudbi. Priporočamo vam, da izberete tistega z razgledom, saj je ta na Korčuli res čudovit.

Mesto Korčula je poleti zelo živahno in polno raznolikega dogajanja, zato se ga splača obiskati. Mesto je sicer zelo slikovito in obdano z obzidjem, zato malo spominja na staro mestno jedro Dubrovnika, le da je manjše in veliko bolj prisrčno. Korčula hoteli so dobro in sodobno opremljeni ter poleg lepega razgleda ponujajo tudi vse ostalo za popolno udobje. Sobe so seveda klimatizirane, opremljene s televizijo in brezplačnim internetom ter vsem ostalim, kar potrebujete za lepe počitnice. Poleg tega pa so na voljo tudi posebne ponudbe in sobe za družine, saj je Korčula otok, ki je zelo primeren za družinske počitnice.

V hotelskih kompleksih so na voljo tudi notranji in zunanji bazeni, kjer je poskrbljeno za prijetno kopanje, seveda pa so na voljo tudi različne restavracije in druga kulinarična ponudba. Te je dovolj tudi v samem mestu Korčula, ki slovi ne le po dobri zabavi in zanimivih prireditvah, temveč tudi po odličnem vinu in hrani. Nedaleč stran od Korčule se nahaja tudi manjši otok Badija, na katerem stoji svetilnik, prav tako pa so tam lepe plaže, ki si jih enostavno morate ogledati. Z vrha otoka je tudi lep razgled na okolico. Če boste dopust preživljali na Korčuli, torej obiščite tudi otoček Badija!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *